Športno društvo Grip in Zavod za kulturo gibanja Novo mesto že 29. leto zapored s skupino športnih pedagogov in pod strokovnim vodstvom profesorja Đura Oluića med poletnimi počitnicami organizira Gripove aktivne tedne mladih, ki bodo tudi letos potekali na različnih športno-rekreativnih objektih.

Cena aktivnosti:

Cena za 1 teden znaša 170€ in se plača v soboto na zaključni prireditvi.

Vsak udeleženec dobi Gripov nahrbtnik, majico, spominsko darilo in različne nagrade za uspešnost. V primeru bolezni (če je otrok prisoten manj kot dva dni se plača polovična cena), v nasprotnem primeru se plača celotni znesek, manjkajoče dni pa se lahko nadomesti v terminih, ki so še na voljo (prevoz zagotovite sami).

Taborniške veščine:

Taborniške veščine potekajo s petka na soboto, ko prespimo v naravi (šotorimo), za najmlajše pa imamo počitniško hišo Adria dom. Zadnji dan potrebujemo naslednjo opremo: spalna vreča, pribor za osnovno higieno, trenirka in svetilka.
Za tiste, ki ne prespijo, jih starši pridejo iskat v Teniški center Lutrško selo, ko končamo s tabornim ognjem (cca 20:00). V soboto pa jih starši pripeljejo nazaj na Lutrško selo (do 8:00).

Skupine:

Otroci so razporejeni v skupine od 4 - 5 let, od 5 - 6 let, od 6 - 8 let, od 8 - 10 let, od 10 - 12 let in od 12 - 15 let. V vsaki skupini je od 8 do 14 udeležencev, ki jih vodita učitelj in njegov pomočnik. Skupine so oblikovane po telesnih sposobnostih, interesih in prijateljstvu.

Prevoz:

Prevoz je organiziran v obe smeri z avtobusom, kombiji in osebnimi avtomobili mentorjev. V sodelovanju s starši se dogovorimo, kje otroci čakajo na prevoz.

DVA DNI (sobota) pred začetkom aktivnega tedna boste starši telefonsko obveščeni o času in kraju odhoda in prihoda.

Za Belokranjce in Posavce bo organiziran prevoz, če bo prijavljenih vsaj 7 otrok na termin.

Aktivnosti se vsak dan začnejo ob 9.00. Ob 10.30 je malica, ob 12.00 postrežemo kosilo oz. topli obrok, nato pa nadaljujemo z delom po programu do 15.00, ko je čas za odhod domov.
V šestih dneh spoznajo 27 različnih športov in tekmujejo v 15. športih.

Oprema:

Otroci vsak dan potrebujejo teniske, brisačo, kopalke, dodatno majico, kapo, kremo za sončenje in plastenko vode.

Potek aktivnega tedna:

Gripov aktivni teden poteka od ponedeljka do sobote, ko v športnem centu Šmarješke toplice pripravimo zaključni piknik.

Na zaključek so vabljeni starši, dedki, babice in drugi sorodniki. Sobotno druženje se začne ob 11h in konča ob 13h, ko je slovesna podelitev medalj in nagrad.

Vse aktivnosti so okvirne in se lahko zamenjajo glede na vremenske razmere.

PONEDELJEK

Spoznavni dan, kjer oblikujemo skupine in se spoznavamo prek družabnih iger, zaključimo pa z vodnimi aktivnostmi.

TOREK

Pustolovski park, grajske igre, tenis, rafting, namizni tenis, jahanje, družabne igre.

SREDA

Dejavnosti v športni dvorani Leona Štuklja, dejavnosti v športnem parku Loka, ogled gasilske brigade, kajak, sup, keglanje, plesne dejavnosti, ogled policijske postaje.t

ČETRTEK

Športne igre v športnem centru Šmarješke Toplice, vožnje s turističnih vlakom v Klevevške Toplice, zorbing-nogomet, borilne veščine, bazen.

PETEK

Tekmovalni dan, ribolov, vodne aktivnosti na Otočcu, postavitev tabora v teniškem centru Lutrško selo, taborniške veščine, paintball ter kulturni program ob tabornem ognju in ogled filma.

SOBOTA

Po zajtrku pohod v Šmarješke Toplice in aktivnosti na bazenu, priprave tekmovanj za starše in zaključno druženje.

Atletika, kajak, balinanje, jahanje, tenis, ribolov, košarka, odbojka, hokej, vojaške veščine, mini golf, plezanje, rafting, supanje, namizni tenis, keglanje, kolesarjenje, plesne aktivnosti, družabne igre, grajske igre, nogomet, soft paintball, kuharske mojstrovine, pekarske delavnice, pikado, gimnastika, lokostrelstvo, taborniške veščine, zorbing-nogomet, delavnice s tolkali

Za varnost in ugodno počutje vseh udeležencev se bomo trudili organizatorji in mentorji.

Vse fotografije iz aktivnosti bodo objavljene na naši Facebook strani.

Če ne želite, da je vaš otrok fotografiran, na to opozorite ob prijavi.